Psihicul si Cancerul

Psihicul si cancerulCercetarile tot mai ample efectuate in ultimul timp au demonstrat o legatura puternica intre aparitia si evolutia unor boli, precum cancerul si elemente traumatizante din viata noastra.  A fost stabilita o legatura intre aceste evenimente stresante si boala, chiar inainte ca aceasta boala teribila, cancerul sa apara.

Astfel s-a realizat o legatura intre minte si organism.

Toate bolile, inclusiv cancerul, au o zona decizionala si de supraveghere in creier, influentat in mod direct de un conflict interior.

Persoana poate constientiza natura conflictului si ulterior cu ajutorul unui psihoterapeut specialist, poate lucra cu acest conflict pentru schimbarea comenzii in acel centru coordonator din creier si declansarea procesului de vindecare.

Constientizarea conflictului, identificarea cauzei, pune in miscare procesul de vindecare, a oricarei boli inclusiv cancerul.

Conflictul interior care declanseaza boala (cancerul, de exemplu) prin comanda data creierului, are la baza credintele si prejudecatile persoanei, fricile, modul in care aceasta percepe un eveniment, investitia emotionala a evenimentului, gradul de dezvoltare interioara a persoanei, pozitia egoului, predominanta anumitor structuri in personalitate, valori personale neactualizate si deficitar prioritizate, nevoi inconstiente etc.

Toate aceste elemente ajung la etaje specializate din creierul uman care prin comanda data, vor determina aparitia unor setari biologice care duc la boala. Scopul nu este insa asa cum inca mai credem distrugerea organismului ci din contra intarirea acestuia, un semnal pentru nevoia rezolvarii conflictelor, o deschidere spre dezvoltarea interioara a omului.

Conflictele iau nastere si prin activarea unor rani existentiale , cum ar fi cea de nedreptate, de tradare, de umilire, de abandon, de respingere, conflictele teritoriale, conflictele de separare, conflictele de identitate si cele legate de autoapreciere, increderea si respectul de sine, sub si supraevaluare, de separare si identificare, de stima si respect etc.

S-a stabilit existenta unei legaturi intre un anume conflict interior neconstientizat sau insuficient constientizat si nerezolvat la nivelul psihicului uman si anumite afectiuni, boli cum este si cancerul.

Putem spune ca nu intamplator sunt afectate anumite organe.

Psihoterapeutul specialist poate ajuta la identificarea si constientizarea acestor legaturi.

Lucrand cu aceste conflicte interioare pe care le avem, identificand mecanismele de aparare pe care le folosim, pentru a nu ajunge la nivelul mentalului nostru care nu este decit o suma de credinte, invatand cate ceva din fiecare conflict interior, de fapt evoluam descoperind cunoasterea, acceptarea, iertarea, sensul existential.

Vindecarea prin orice mijloc a conflictelor va determina transmiterea de semnale noi catre creier care va comanda biologicului procesul de vindecare.

In urma acestui proces, organul afectat initial devine mai puternic, pentru a face fata cu mai mult succes noilor solicitari, personalitatea umana se dezvolta, cunoasterea avanseaza, se amplifica dezvoltarea interioara, gestionarea emotionala devine mai buna.

O importanta deosebita are relatia terapeutica pentru a stabili impreuna modul de abordare a conflictelor, cauze, solutii.

Acordand atentia cuvenita psihicului uman ca sistem motivational complex al comportamentelor umane, al conflictelor interioare generatoare de stres si dezechilibre cu urmari asupra biologicului, a starii de sanatate , acordam o noua sansa intelegerii complexe a corpului uman si a vietii, aducem in abordare alaturi de inteligenta mentala un nou element din ce in ce mai actual inteligenta emotionala, supraconstiinta.

Vom reusi astfel sa abordam cancerul, nu ca un defect ci ca un mesaj al naturii catre noi, care ne arata nevoia de dezvoltare nu numai verticala ci si orizontala, a acceptarii tuturor factorilor acestui mecanism complex care este fiinta umana si viata.

Conflictul interior nu este un punct terminus a ceva. El nu este nici un scop in sine. Scopul conflictului este abordarea lui, lucru cu el, depasirea pentru ca si tu sa poti accesa un alt plan al vietii si existentei umane, al dezvoltarii, al devenirii in armonie si sanatate.

 

Psihoterapeut: D.D.Otrocol

Sursa folosita : cercetarile Dr. Ryke Geerd Hamer