Constiinta Prezentului

Respiratia PneumaTrecutul nostru ,prin amintirile, starile si convingerile formate ne-a programat la nivel subconstient si inconstient gandurile, emotiile, comportamentele pe care le traim cand ne aflam in prezent. Gandurile orientate spre viitor pot genera nesiguranta, neincredere datorita programarii mintii noastre de catre evenimentele traite in trecut. Aducem in mod inconstient trecutul si il traim ca prezent precum si viitorul pe care il traim tot ca prezent. Traim trecutul si viitorul, dar nu mai traim prezentul in totalitate. Prezentul nu mai este pur, ci este contaminat cu extensia daunatoare a trecutului si viitorului.

Prin „CONSTIINTA PREZENTULUI” imaginile, senzatiile, starile, sentimentele, cognitiile sunt mult mai profunde si mai complete. Efectele pe cale le produce asupra corpului si psihicului nostru sunt amplificate. Astfel devenim mult mai constienti de ceea ce se intampla in interior. Elemente care se opresc undeva pe drumul inconstient-subconstient si nu pot atinge pragul constientizarii devin constiente. Inconstientul devine constient. Avem un contact mai profund cu ceea ce se intimpla in interior, accesam o cantitate sporita de informatii, obtinem accesul la o cantitate mai mare de resurse proprii.

Emotiile negative ale trecutului si viitorului se intilnesc fata in fata cu linistea prezentului, cu esenta fiintei. Ceea ce credem ca suntem se aseaza fata in fata cu ceea ce am putea deveni prin accesarea si folosirea acestor resurse. In final emotiile negative isi pierd potentialul, descoperim linistea si pacea prezentului, invatam pas cu pas sa constientizam si sa folosim esenta fiintei. Devenim mai liberi si eliberati de influenta trecutului si de nesiguranta viitorului. Invatam sa nu mai permitem emotiilor negative si instinctelor din noi sa ne domine viata. Ne eliberam. Obtinem o noua posibilitate de a hotari constient ce viata vrem sa traim, una a fricii, a neincrederii, a lipsei de sens? Sau una a iubirii si a constientizarii?

Apare posibilitatea de a face diferenta intre ceea ce credem ca suntem si ceea ce suntem.

O posibilitate de a ramane in echilibru si armonie in fata stimulilor oferiti de viata. Aceasta plecand dinspre constiinta, dinspre interiorul fiintei, nu din speranta unui miracol sau a unui ajutor extern. Ofera posibilitatea de a descoperi adevaruri aflate in interiorul nostru. Este un mod pentru a redefini si a trai relatia cu noi insine.

A trai in prezent inseamna a fi constienti de sine, de ceea, ce suntem si ce putem deveni este o tehnica ce permite o noua forma de constientizare in care nu mai simtim nevoia raportarii, a compararii, a luptei pentru a face, a avea, a fi.

Procedura dureza intre doua si trei ore si ajuta la restabilirea echilibrului fiintei si formarea constiintei de sine.

Foloseste elemente din gestaltterapie, artterapie, tehnici de hipnoza si imagerie dirijata, de centrare a atentiei, de redeschiderea senzualitatii si sensibilitatii umane si constientizarea acestora, tehnici de respiratie specifice.

CONSTIINTA PREZENTULUI ajuta la depasirea crizelor psihospirituale, a depresiei si fricii, a repozitionarii elementelor de personalitate, a redescoperii senzualitati si sensibilitati blocate, a cresterii increderii si stimei de sine, a retrairii complete a starii de “EU SUNT”.

Suna si programeaza-te la cabinetul de psihoterapie Psihodad.

Psihoterapeut: Dan Dumitru Otrocol