Ignoranta in cuplu, in relatiile cu cei din jur, la locul de munca

ignorantaIgnoranta inseamna sa alegi sa nu stii, sa nu folosesti, tot ceea ce poti, tot ceea ce ai, tot ceea ce esti. Inseamna ca folosesti inexplicabil mai putin din ce ai putea folosi. Inseamna frica de a descoperi ceea ce esti.

IGNORANTA IN CUPLU

Este ignorant in cuplu cel care isi proiecteaza asupra partenerului imaginea sa mental idealizata si ulterior traieste dezamagirea, cel care nu stie ce vrea de la el si de la cuplu, cel care vine in cuplu cu asteptari preluate din trecutul sau si mai putin din sinele sau, cel ce asteapta sa aiba o relatie de cuplu dar nu face nimic crezand ca lucrurile se intampla de la sine, cel ce nu reconstruieste periodic relatia, nu o reseteaza, cel ce isi controleaza partenerul si-l considera o posesie, cel care isi sufoca afectiv partenerul, cel ce are nevoia obsesiva de a-si controla partenerul, cel ce utilizeaza in cuplu sexualitatea ca o virtute, cel ce mimeaza placerea sexuala in loc sa o creeze, cel care daca pentru o perioada de timp nu are un partener sau partenera se simpte abandonat si singur, cel care isi construieste relatia numai pe atractie fizica si sexualitate cel, care nu poate avea o relatie bazata de ajutor reciproc ci pentru egoul propiu, cel care nu se considera suficient de atragator fizic sau bun pentru celalalt, cel care vrea tot timpul atentia celuilalt, ii monitorizeaza timpul si spatiul, cel care  asteapta de la o relatie doar distractia si momentele vesele, cel care foloseste relatia pentru descarcarea propiilor probleme nelucrate, cel care are asteptari de la celalalt sa fie mereu protejat, ajutat, rasfatat, etc., ce vrea sa primeasca fara a darui nimic, cel care in caz de neimpliniri acuza pe celalalt in loc sa caute solutii impreuna, cel care nu-si poate gestiona dorintele si nevoile, proiectiile, imaginile mentale, care are asteptari de la partener ca de la mama sau tata.

 

IGNORANTA IN  RELATIILE CU CEI DIN JUR

Mentinerea ignorantei  duce la rutina, la blocarea accesului la adevarul liber, la formarea unor relatii armonioase bazate pe acceptare si intelegere prin cunoastere.

Ignorant este cel care crede ca fericirea sa depinde de ceilalti. Fericirea poate fi cautata  doar in sine.

Ignorant  este cel care crede ca a gasit fericirea. Aceasta nu este un capat de drum ci o cautare vesnica.

Ignorant este cel care nu se straduieste sa inteleaga ce efect au cuvintele si comportamentele lui in viata celor din jur.

Ignorant este cel ce nu se straduieste sa inteleaga diversitatea umana si rolul ei in dinamica naturii.

Ignorant  este cel care nu se straduieste sa-si cunoasca si sa-si accepte partile sale, firea sa si a celorlalti.

Ignorant este cel care nu se pune in locul celui pe care urmeaza sa-l judece, sa-l critice, inainte de a o face.

Ignorant este cel care crede ca poate exista o relatie adevarata doar pentru a avea el un loc unde sa descarce orgoliile.

Ignorant este cel care nu vede rotile naturii inlantuite in fiecare om si energia vietii care apare din aceasta inlantuire.

Ignorant este cel care confunda rutina cu adevarul si nu face nimic pentru a le deosebi.

Ignorant este cel care crede ca nemultumirea  este doar distructiva si nu ii vede potentialul si energia creativa.

Ignorant este cel care nu face nimic pentru a intelege ca eternitatea fiintei sale nu este data de bunurile acumulate, de ceea ce face, de pozitia ostila sau umila fata de alti oameni, ci de constiinta sa, singura care este vesnica, eterna.

Ignorant este cel ce are nevoie sa asculte mereu argumentele altora despre un lucru, fara a cauta intai  propiile argumente in el.

Ignorant este cel care crede ca este inferior altora fara a se cunoaste suficient pe sine.

Ignorant este cel care crede ca toti oamenii pot si trebuie sa fie la fel.

Ignorant este cel care nu accepta diversitatea umana si crede ca singurul mod corect de a a exista este cel propiu, valabil pentru toti.

Ignorant este cel care crede ca cei din jurul sau se afla acolo pentru a-i satisface nevoile, ca rostul lumii este sa-l serveasca sau sa-l admire pe el, la fel cum ignorant este cel care crede ca rostul sau este sa serveasca pe altii, inainte de a se construi, a se servi pe sine.

IGNORANTA LA LOCUL DE MUNCA

Ignorant este cel care nu poate realiza ca seful sau nu este nici mama nici tatal critic sau permisiv.

Ignorant  este cel ce isi vede colegii de munca ca si cum ar avea ceva cu el. Ignorant este cel care nu realizeaza ca scopul unui loc de munca  este nu numai de a obtine salariul necesar existentei ci mai ales desavirsirea propiei persoane.

Ignorant  este cel care munceste peste masura la serviciu neglijind familia, pe sine, doar pentru a castiga aprecierea obsesiva  a sefului sau a celorlalti.

Ignorant este cel care se valorizeaza doar prin ceea ce face la serviciu.

Ignorant este cel care nu stie ca munca peste masura poate deveni un stapan dominator.

Ignorant este cel care nu a invatat sa se relaxeze si crede ca tot timpul trebuie facut ceva.

Ignorant este cel care cand este in concediu se gandeste ce va face cand va reincepe munca. Cind face ceva in prezent se gindeste la ce are de facut in viitor

Ignorant este cel care munceste peste masura pentru a obtine bani, putere sau pentru a compensa neajunsurile copilariei fara a mai sti cand si cum sa se opreasca.

ELIBEREAZA-TE DE IGNORANTA!

ALEGE SA FII LIBER SI COMPLET!

AFLA SI FOLOSESTE IN TOTALITATEA CEEA CE ESTI!

CUNOASTE-TE PE TINE SI VEI INTELEGE PE CEILALTI SI VIATA!

 

Psihoterapeut: D.D.Otrocol. Cabinetul de psihoterapie PSIHODAD.